Over ons

De Verzorgen zonder Zorgen applicatie werd ontwikkeld binnen het expertisecentrum Psychisch Welzijn in Patiëntenzorg van de Karel de Grote Hogeschool. Dit expertisecentrum is gericht op psychosociale aspecten in patiëntenzorg, werkt vanuit de opleidingen Verpleeg- en Vroedkunde en combineert onderzoek met gerichte dienstverlening aan het werkveld.

De inhoudelijke bijdrage werd geleverd door Christine Ceulemans, MSc; Prof. Dr. Erik Franck; Mieke Autrique; Moniek Braspenning, MScN en Nina Geuens, MScN, Drs.

De online tool werd ontwikkeld in samenwerking met Thalento®. It’s about people! Thalento® doet mensen en organisaties beter en slimmer samenwerken. De technologische oplossingen van Thalento® omvatten alle fases van de Talent Life Cycle, gaande van het aantrekken, motiveren en ontwikkelen van mensen tot aan de volgende stap in hun loopbaan. Meer weten? www.thalento.com.

Wetenschappelijke basis

Dit specifiek verpleegkundig en individueel afgestemd pakket kwam tot stand door literatuurstudie, aangevuld met informatie uit wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Deze onderzoeken maakten gebruik van schriftelijke vragenlijsten en interviews. Er werden Belgische verpleegkundigen uit verschillende afdelingsgroepen betrokken, namelijk verpleegkundigen uit medisch-technische diensten, verpleegeenheden, spoed - intensieve zorgen - OK, geriatrie, psychiatrie en pediatrie.

Meer informatie over de aanleiding, methode en resultaten vindt u via :

Specifiek verpleegkundig

Verpleegkunde is één van de meest boeiende maar eveneens één van de zwaarste beroepen. Je werkt dagelijks met patiënten, families, collega’s, leidinggevenden en artsen en je wordt geconfronteerd met urgenties, pijn en sterfte. Bovendien gebeurt dit alles onder tijdsdruk. Tien procent van de verpleegkundigen heeft dan ook een hoog risico op burn-out. Daarom ontwikkelde we deze website speciaal voor jullie.

Het is namelijk belangrijk dat je leert omgaan met deze stressoren en er meer weerbaar voor wordt. Zo kan je op een psychisch gezonde manier werken en wacht je niet tot het te laat is.

Afgestemd op jouw individuele noden

Omdat niet elke verpleegkundige hetzelfde is, bieden we advies en oefeningen aan op maat van jouw persoonlijkheid en noden. Om deze reden moet je je inloggen op de website. Zo blijven je persoonlijk advies en oefeningen bewaard op je account.

Nadat je inlogt, volgt er een korte bevraging over piekeren, slaap, enzovoort. Vervolgens wordt je persoonlijk pakket met oefeningen en advies samengesteld. Dit pakket blijft online beschikbaar waardoor je dit eender waar of wanneer kan raadplegen.

Nog vragen? Neem contact op.